Tuesday, January 13, 2009

RAYUAN DERMA UNTUK RAKYAT PALESTIN

Jabatan PASTI Temerloh telah menghantar surat kepada semua ibu bapa dan penjaga murid PASTI untuk mendapatkan sumbangan bagi meringankan beban umat Islam di sana. Sumbangan kewangan ini akan hendaklah diserahkan melalui guru-guru di 13 buah PASTI di Temerloh selewat-lewatnya pada 16 Januari ini.
Sumbangan kewangan adalah salah satu cara untuk umat Islam membantu sesama saudara seagama yang berada dalam penindasan pengganas Yahudi. Antara cara lain yang boleh dilakukan oleh umat Islam ialah dengan menyertai pasukan sukarela ke Palestin, menyertai demontrasi aman, memboikot barangan dan mata wang Amerika & Israel serta berdoa dan bermunajat kepada Allah swt.
Ayuh sahabat semua dan umat Islam yang beriman! Bangkitlah dengan segala kekuatan yang ada. Sumbangkanlah hartamu dan dirimu untuk kegemilangan Islam! Jangan biarkan pengganas Yahudi bermaharajalela.
Allahuakbar! Allahuakbar! Allahuakbar!

No comments:

Hari Graduasi PASTI Temerloh 2008

YDP Kawasan Temerloh, Ustaz Abdul Rahim b Latif telah merasmikan Hari Graduasi PASTI Temerloh pada 8 November 2008 di Dewan Pusat Pengajian Al Mukmin Temerloh. Hari Graduasi ini juga telah dihadiri oleh Ketua DPP Temerloh, Ustaz Jauhari Ishak.

Dalam ucapan perasmiannya, Ustaz Abdul Rahim menyeru ibu bapa menekankan aspek pendidikan Islam dalam mendidik anak-anak mereka. Beliau juga menegaskan peri pentingnya ibu bapa mendidik anak-anak supaya menjadi insan yang soleh. Jika ibu bapa gagal mendidik anak-anak dengan baik, maka mereka dikira sebagai ibu bapa yang derhaka.

Hari Graduasi kali ini meraikan 128 orang murid PASTI yang telah tamat pengajian mereka di 12 buah PASTI dalam kawasan Temerloh. Manakala kira-kira 200 orang ibu bapa dan penjaga telah hadir pada Hari Graduasi tersebut.