Saturday, January 10, 2009

Selamat Kembali ke PASTI

Ahli Jawatankuasa Jabatan PASTI Temerloh mengucapkan selamat kembali semula ke 13 buah PASTI sekitar Temerloh kepada semua murid dan guru PASTI. Cuti akhir tahun baru-baru ini sudah pasti dapat dijadikan momentum kepda guru-guru dan murid-murid PASTI menyambung sesi persekolahan pada tahun 2009 ini.

Pada minggu pertama sesi persekolahan tahun ini, murid-murid PASTI di kawasan Temerloh mempunyai seramai 322 orang. Daripada jumlah ini, seramai 124 orang adalah murid berumur 6 tahun dan 156 orang adalah murid berumur 5 tahun. Yang selebihnya iaitu 42 orang adalah murid 4 tahun.

Diharapkan pihak jemaah pengurusan PASTI dan guru-guru dapat memberikan khidmat mereka dalam bidang pendidikan ini. Hanya Tuhan sahaja yang dapat membalasnya. Teruskan usaha anda untuk kecemerlangan PASTI dan kegemilangan ISLAM.

No comments:

Hari Graduasi PASTI Temerloh 2008

YDP Kawasan Temerloh, Ustaz Abdul Rahim b Latif telah merasmikan Hari Graduasi PASTI Temerloh pada 8 November 2008 di Dewan Pusat Pengajian Al Mukmin Temerloh. Hari Graduasi ini juga telah dihadiri oleh Ketua DPP Temerloh, Ustaz Jauhari Ishak.

Dalam ucapan perasmiannya, Ustaz Abdul Rahim menyeru ibu bapa menekankan aspek pendidikan Islam dalam mendidik anak-anak mereka. Beliau juga menegaskan peri pentingnya ibu bapa mendidik anak-anak supaya menjadi insan yang soleh. Jika ibu bapa gagal mendidik anak-anak dengan baik, maka mereka dikira sebagai ibu bapa yang derhaka.

Hari Graduasi kali ini meraikan 128 orang murid PASTI yang telah tamat pengajian mereka di 12 buah PASTI dalam kawasan Temerloh. Manakala kira-kira 200 orang ibu bapa dan penjaga telah hadir pada Hari Graduasi tersebut.